Kendi İşini Kurmak İsteyenlere Tavsiyeler

0

Çalışma tercihinizi kendinize ait bir iş olarak yapmak istiyorsanız kendini işini kurmak isteyenlere tavsiyeler yazımızın size büyük yararı olacaktır. Eğer kendime ait bir işim olsun ve bu işle maddi kazanç sağlayayım diye düşünüyorsanız yazımız tam da size göre bilgiler içeriyor.

Kendi İşini Kurma Mantığı

Kişilerin en çok istediği çalışma şekli;

  • Kendi iş yerim olsun,
  • Çalışanlarım olsun,
  • Para Kazanayım

Şeklindedir. Ancak kendi işini kurmak ve bu iş ile para kazanmak çok da kolay değildir. Bu iş için araştırma, analiz ve pazar durumunun büyük bir skalada araştırılması şarttır. Bu araştırmalar yapılmadan bir işe atılmak kumar oynamaktan başka bir şey değildir.

Ne İş Yapabilirim?

Kendi işinizin patronu olmak istiyorsanız öncelikle kendinize; ne iş yapabilirim sorusunu sormanız gerekir. Bu işi yapıp yapamayacağınız konusunda kendinizi sorgulamanız, yararınıza olacaktır.

Eğer uzman olduğunuz bir iş dalı yoksa farklı fikirleri araştırmanız ve hangi işe yatkın olduğunuz konusunda analizler yapmanız şarttır. Ayrıca bu analizleri yaparken sizi iyi tanıyan bir kişiden kendiniz hakkında bilgiler almanızda yarar bulunur.

Karar Verdiğim İş Dalının Getirisi Nedir?

Bir iş fikri edinmeniz veya kendinizin karar vermesi sonrasında bu işin pazar araştırmasını yapmanız şarttır. Hitap ettiğiniz kitle, bu iş dalına talep ne derecede, bu iş dalına toplumun ihtiyacı var mı gibi konularda bilgi edinmeniz gerekir.

Bu konuda, etrafınızda aynı iş dalını uygulayan kişilerin fikrini almak araştırmanızı kolay hale getirecektir. Olumsuz bir bilgi aldığınızda bu bilgiyi önemsememeniz en yanlış olan davranış şeklidir. Bu işi yine de yapmak istiyorsanız aldığınız olumsuz yorumun çözümünün olup olmadığını araştırmanız gerekmektedir.

Kendi İşimi Kurmak İçin Yeterli Bütçeye Sahip Miyim?

İş fikri ve sektörün yeterliliği konusunda düşünceleriniz olumlu yönde şekillendiyse bütçe hesabı yapmalısınız. Bütçe hesabına dükkân ya da ofis kirası, vergiler, yazar kasa ücreti, çalışanlara ödenecek ücret gibi ücretleri de eklemeniz şarttır. Aynı zamanda sermayeyi de düşünmeli atılacağınız iş için bütçenizin yeterli gelip gelmeyeceğine karar vermelisiniz. İş yerinize alacağınız eşyalar, müşteriye çeşitli ürün sunmak ve buna benzer geliştirme faaliyetleri için de maddiyat şarttır.

Nasıl Bir Reklam Yapmalıyım?

Bir iş yerinin tanıtımının güzel yapılması yani ilk inziva son derece önemlidir. Bu nedenle hedef kitlenizin aklında yer edecek ve kişileri o ürün ya da hizmete yönlendirecek bir reklam fikri gerekecektir. Reklam ile hızlı bir şekilde sektöre giriş yapmış olur ve aynı zamanda müşterilerinizin ilgisini de çekmiş olursunuz.

Etrafta Sizin Seçtiğiniz İşi Yapan Var Mı?

İş yerinizle aynı sektörde faaliyet sunan bir mağazayla yakın hizmet vermek yanlış bir durumdur. Çünkü köklü bir iş yeri her zaman müşterisi belli olan bir iş yeridir. Ve müşteriler için eski ve bildikleri mağazadan alışveriş yapmak en doğru olanıdır. Bu sebeple sektörde tek olmak yani dükkânınızın bulunduğu mekânda sizinle aynı işi yapan başka bir firma olmaması doğru bir tercihtir.

Kurduğunuz İş Sektörüne O Bölgedeki Müşterinin İhtiyacı Olmalı

Kendi işinizde başarılı olmak için öyle bir atılım yapmanız gerekir ki dükkânınız o bölgede iş yapsın. Bu sebeple bölgenin ihtiyaç duyduğu hizmeti sağlamanız özel öneme sahip olacaktır. Bu sektör hem müşteriye cazip gelmeli hem de ihtiyaç duyulan ya da tutulan bir hizmet olmalıdır. Eğer bu şartlarda bir iş dalına atılım yaparsanız güzel kazançlı işler yapmanız ve uzun soluklu olmanız kaçınılmazdır.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.